Solutions Vileda Professional pour le nettoyage des restaurants et cuisines

Sécurité alimentaire et hygiène : veillez à la bonne santé de votre activité

Le maintien de niveaux d’hygiène et de sécurité alimentaire optimaux dans les restaurants, les cuisines et les services de restauration est capital pour les performances à long terme et la réputation de votre entreprise. Pas seulement pour garder les clients heureux et en bonne santé, mais aussi pour améliorer les normes de préparation et le bien-être du personnel.

Il n’est toutefois pas aisé de se conformer aux exigences extrêmement élevées de l’industrie alimentaireLes lois et les réglementations ont un impact sur le secteur des restaurants et de la restauration collective, tant au niveau national qu’européen.

Afin de satisfaire à ces réglementations – et de garantir l’efficacité et la qualité des prestations de votre entreprise  – cinq facteurs doivent absolument être réunis :

  1. Un plan d’hygiène rationnel et efficace
  2. Des méthodes de nettoyage modernes adaptées aux besoins spécifiques de votre entreprise
  3. Une gamme complète d’ustensiles de haute qualité à code de couleur
  4. Des formations exhaustives du personnel
  5. Des systèmes de nettoyage en microfibres durables ou à usage unique

Compte tenu de vos besoins spécifiques, nous pouvons créer un plan de nettoyage et d’hygiène sur mesure qui cadre avec votre plan global HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) et le soutient. Nous vous offrons en outre les produits, méthodes et formations à même de garantir votre succès.

Contactez-nous directement et permettez-nous de vous conseiller.

HACCP compliant cleaning of food processing areas

Cleaning with maximum efficiency: Keeping up with the pace

Whether restaurants or canteens – in the food business you are increasingly under pressure to turn tables around and clean floors and above the floor surfaces as quickly as possible without sacrificing quality or impacting the customer experience. The same is true for the cleaning of food corners in supermarkets: Maintaining the hygiene or cleaning up spillages is a question of speed. But there is a difference between cleaning fast and cleaning effectively.

To meet today’s expectations in food safety, our engineers have created user-friendly and easy-to-understand product systems and cleaning methods for restaurants and kitchens that can speed up your performance dramatically. The result: Better hygiene in less time and with less effort.

The right cleaning products for restaurants and kitchens: Keeping unwanted visitors out

Professional kitchens are demanding environments with several potential hazards. Therefore, personal safety goes hand in hand with food safety and hygiene.

Safety floors for example, need special cleaning methods to stay tidy and safe. The implementation of systematic cleaning is therefore a vital HACCP requirement. Preventing cross-contamination is another critical aspect of food safety. The most basic way to avoid cross-contamination is to keep raw and ready-to-eat food separated and to use dedicated, colour-coded utensils for cleaning.

We offer microfibre mops and cloths that effectively remove up to 99.9% of bacteria without use of chemicals in kitchens and other areas of food processing as well as colour-coded cloths which have been shown to support a systematic hygienic cleaning approach.

Commonly utilised single-use non-microfibre solutions don’t meet the challenges of the industry. Whereas switching to microfibre can reduce waste, chemicals and costs.

Deep cleaning, spot cleaning, spillage pick-up – whatever the need is, we have a solution for fast, effective and hygienic cleaning.

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